Priatelia, toto jedlo zbožňujem, nie len pre jeho vynikajúúúcu chuť,ale aj pre to, že je rýchlo spravené.
Vualááá … Bryndzové rizoto s kurkumou a pažítkou.
Potrebujeme: pre 2 osoby
1/2 hrnčeka (250ml) ryža
200g aj viac BIO bryndza
1/2 čl môžete dať aj jednu rovnú čl KURKUMA
štipka mleté čierne korenie
himalájska soľ už podľa chuti, ja dávam 2 štipky
cibuľka, cesnak, pažítka
Postup:
Do kanvice si dáme vodu a zapneme. Cibuľku s cesnakom si popražíme na masti 30 sekúnd, potom pridáme preplachnutú ryžu a pražíme 1 minútku. Po minútke praženia pridáme zovretú vodu z kanvice (2-3cm nad ryžu), zakryjeme pokrievkou, plameň trošku stiahneme a varíme 8-10 minút,. Tak aby sa nám ryža nerozvarila, ale bola trošku tvrdšia. Už do uvarenej ryže dáme bryndzu, kurkumu, mleté čierne korenie, soľ a nakrájanú pažítku. Jedlo máme hotové, dobrú chuť 🙂
Až by som povedala, že je to také protizápalové jedlo, pretože obsahuje všetky zdraviu prospešné ingrediencie – cesnak, či kurkuma s čiernym korením – čierne korenie zvyšuje absorpciu liečivých látok z kurkumy až o takmer 2000% . Bryndza blahodárne pôsobí na náš organizmus, obsahuje probiotiká, znižuje cholesterol, cukor v krvi, zápalové procesy a krvný tlak.
Do tohto receptu môžete použiť aj funkčné potraviny od Powerlogy napríklad namiesto masti ghee maslo alebo pridať kolagén, olivový olej …
Dobrú chuť vám praje
Veronika FitArt